5-dingen-die-je-beter-kunt-vermijden-op-een-website-768x403

5 dingen die je beter kunt vermijden op je website

door

in

5 dingen die je beter kunt vermijden op je website

We willen allemaal een website die goed bezocht word. Het is belangrijk dat de klant vindt wat hij zoekt. Waarvoor hij naar jouw website komt. Alle elementen van en op de website tezamen geven de bezoeker een bepaalde indruk. Om die indruk positief te laten zijn kan je een aantal dingen beter vermijden op jouw website.

Host geen videos’op je website

Het hosten van video op je website neemt een hoop bandbreedte is beslag. Iedere keer dat de pagina met de video opgevraagd wordt, wordt de video geladen. De video is waarschijnlijk een groot bestand van meerdere MB’s. Zo verbruik je veel bandbreedte, wat de hostingprovider niet fijn zal vinden. Bij een fair-use policy overschrijd je het maximale aantal MB ook snel en wordt de website gekort op snelheid of moet je extra bijbetalen. Maar het grootste probleem is dat de bezoeker lang moet wachten, voordat de video geladen is. Wachten doen bezoekers niet graag, dus zullen ze jouw website snel verlaten.

Gebruik geen flash elementen

Flash animaties waren ooit enorm populair en je kon er ook mooie geanimeerde filmpjes mee maken. Ze zijn echter niet meer van deze tijd en worden door de meeste browsers niet meer ondersteund. Ze zijn ook niet responsive te maken. Hierdoor kunnen ze niet aangepast worden aan de schermgrootte van de verschillende apparaten. Als bepaalde elementen op een website niet in iedere browser zichtbaar zijn, dan moet je ze vermijden. Gebruik nieuwerwetse middelen om animaties te maken, zoals jquery.

Gebruik geen achtergrondmuziek

Hoewel achtergrondmuziek een bepaalde boodschap op een website kan versterken, wordt achtergrondmuziek op websites veelal als vervelend ervaren. Zo heeft ondergetekende ooit bij een grote nationale webshop gewerkt waar op dat moment een prijzenfestival plaats vond. Met een vrolijk rad van fortuin achtergrond muziekje werd getracht de bezoekers te stimuleren online aankopen te doen. De actie resulteerde in heel veel boze telefoontjes en e-mailtjes van klanten die zich ergerde aan de achtergrondmuziek.

Kopieer geen tekst van andere websites

Het kopiëren van teksten van andere websites is niet wenselijk. Google ziet bij de indexatie van de website dat er gekopieerde teksten gebruikt zijn en beoordeelt de waarde van jouw website lager. Hierdoor komt de website lager in de zoekresultaten. Je laten inspireren door andere schrijvers is uiteraard prima. Maar herschrijf de tekst in jouw eigen woorden.

Gebruik minder stockfoto’s

We kennen de standaard stockfoto’s, die op een heleboel websites te zien zijn. De knappe telefonistes met hoofdtelefoon, die vriendelijk lijken te vragen of je wilt bellen. De groep medewerkers die met hun duim omhoog aangeven dat ze het enorm naar hun zin hebben.

Natuurlijk mag je soms best een stockfoto gebruiken, maar gebruik dan geen foto’s die iedereen gebruikt. Of pas de foto’s aan, zodat ze toch iets unieks krijgen. Zo maak je jouw website ook gelijk een stukje geloofwaardiger.